divendres, 18 d’abril del 2008

BACALLÀ CONFITAT AMB TOMÀQUET A LA MEL I AMB ESPÀRRECS



INGREDIENTS per a quatre persones:
4 talls de morro de bacallà prèviament desalat.
1 carbassó
Tomaquets en rama
1 manet d'espàrrecs
Quinoa* o cuscus o arròs bullit
Oli
* Arròs de Bolívia
PREPARACIÓ:
Agafem el bacallà prèviament desalat i el confitem.
Per a confitar el bacallà s'agafa un cassó i s'hi posa oli d'oliva que cobreixi tot el bacallà i es deixa al foc uns 15 minuts. Sabrem que està confitat quan comença a sortir un escuma blanca.
Per altra banda, hem de caramalitzar el tomàquet amb aigua calenta i mel durant uns minuts.
El carbassó es talla a rondanxes i amb els esparrecs es passen per la paella amb unes gotes d'oli d'oliva i una mica de sal (Sal Maldon per a cuinar)
Es pot preparar una mica cuscus o quinoa passat per la paella per acompanyar.
Seguidament emplatem i posarem en una punta del plat la quinoa passada per la paella, l'altra el carbassó i a l'altre costat el bacallà prèviament confitat. Damunt del bacallà hi posem els tomàquets i al bellmig del plat hi posem els espàrrecs.
Observacions: La forma dels plats, la distribució de les verduretes donen un toc personal al plat.
L'oli que hem confitat el bacallà es pot guardar per a cuinar arrossos o fregir peix...

3 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

Mama!
Ets la millor, estic tan orgullosa de tu que avui ets la protagonista del meu fotolog: www.fotolog.com/gemming
T'estimo!!!!
PD- Ja prendre nota de les receptes...

Anònim ha dit...

Quina bona pinta que tenen!!
Molt bona iniciativa, Rosa!!!
Els que tenim la sort de poder provar els teus plats podem explicar que son millors al plat que al blog.
Jordi

Anònim ha dit...

Ummmmmmmmmmmmmm....jo ho he provat, esta bonissimmmmmmmmmm.Us animo a que ho proveu tots, inclós als que no us agradi el bacallà.Adeu....