INGREDIENTS:
360 gr. xocolate per a fondre (70 % de cacao).
380 gr. de mantega400 gr. sucre
12 ous mitjans (600 gr. de pes)
180 gr. de farina
1 cullarada de cafè de llevat
PREPARACIÓ:
S'agafa el xocolata i es posa al micrones perquè es fondeixi. També es pot fondre al bany maria. No pot passar de 50 º.
Es comencen a preparar els motlles, que poden ser sense cul o en un motlle especial. També es pot utilitzar el de les madalenes.
La mantega ha d'estar fumada, és a dir, que quan li posis el dit estigui toveta.
La xocolata desfeta, la mantega i el sucre es barregen, la barreja es pot fer manualment o amb la Thermomix. Quan la massa estigui compacta s'afegeix els ous, de mica en mica i es va remanant. Seguidament s'afegeix la farina que prèviament l'haurem tamisat (col·lar-la amb un colador, per evitar el grums) i afegirem la cullarada de llevat.
Es va remanant tot i es posa tota la pasta (boníssima pasta!!!!!!!!!) en una mànega pastelera per foradar o en una bossa de plàstic. Es forada i es va omplint els motlles. És important que només s'omplin la meitat, ja que quan estigui al forn, puja i necessita espai.
És aconsellable que en acabar es congelin, perquè quedi compacta la massa.
Quan els vulguem utilitzar els treiem del congelador i directament els posem al forn que prèviament estarà escalfat, a 200 º durant 15 minuts, millor que utilitzem el forn en ventilador.
Si no s'ha congelat, només es posarà el forn 7 0 8 minuts, a 200 º, ventilador.
La gràcia del colant és que de fora quedi cuit i de dintre quedi liquós. S'ha de servir calent.
Per tant, després de cuit i abans de servir-lo es posa el microones durant 20 segons, és a dir el temps de comptar a 20.
Per tant, després de cuit i abans de servir-lo es posa el microones durant 20 segons, és a dir el temps de comptar a 20.
Es pot acompanyar amb gelat de vainilla, el contrast del fred i el calent és boníssim.
És molt fàcil de fer, es poden guardar al congelador, els vas traient segons les necessitats, i quedareu de reprimera.
Que vagi de gust!!!!!!!!!!!!Aquesta recepta és de l'ORIOL, un especialista amb xocolates; és el pastisser de l'OBRADOR de el Vendrell, que a més a més té servei de càtering i podeu provar-los al forn de pa Ca l'Altet. http://www.l-obrador.com/
4 comentaris:
mmmmm! a veure quan ens en fas un, eh!
petó
mmmm quina bona pinta que fan!!!
ja he tastat els colant de l´Obrador i de lo milloret que hi ha!!!
no están buenos........ESTÁN BUENÍIIIIIIIIIIIIIIIIISIMOS. LO MALO ES QUE TE LOS COMES TODOS DE UNA.
ANIMAROS A HACERLOS QUE SON MUY FÁCILES.
Ho e provat el dissabte passat i pesso que vaig posar masa temps de forn, 9 minuts a 200º i 20" de micro,de gust i textura perfectes però no va sortix xocolata líquida de dins, ara ptovare amb els que vaig congelar, fent la meitat de la recepta vaig fer 16 unitats (motllo madalena)
Publica un comentari a l'entrada