dissabte, 10 de maig de 2008

MIL FULLES DE VERDURA AMB FOIE












INGREDIENTS:
Verdures: bergínia, porro, carbassó, bolets, poma....
Dos o tres talls de foie cru
Oli
Pedro Ximènez o qualsevol vi dolç
PREPARACIÓ:
Es tallant les verdures finetes i es van posant dins d'una font de vidre untada amb una mica amb oli. Primer es col·loca la bergínia, seguit del carbassó, porro, bolets i poma (Es pot afegir també ceba). Entre capa i capa es va posant una mica d'oli i sal. Es posa el forn, prèviament escalfat, durant 180 º 20 minuts.
Quan les verdures estiguin cuites, es prepara el foie*. S'enfarina una mica i es passa per la paella només volta/volta (la paella ha d'estar ben calenta). Es flambeja amb Pedro Ximénez o qualsevol vi dolç.
Per emplatar el plat, situarem les verduretes al mig i a sobre i posarem el foie i afegirem una mica de salsa del flambejat.

* El foie com que resulta força car, el podem canviar per a pernil. També podem posar foie cuit per entre mig de les verdures.
També es pot fer sense el foie i utilitzar-lo d'acompanyament en una carn.
Que vagi de gust!!!!