divendres, 13 de juny de 2008

MASSA PER A LA PIZZA

MASSA DE PIZZA PREPARADA MANUALMENT
INGREDIENTS
1 Kg. de farina
40 gr. de llevadura fresca prensada (forn de pa)
20 gr. sal
600 cm3 aigua tèbia
30 cm3 oli
En aquestes quantitats surten 5 pizzes de 12 porcions
La massa ha d'estar en repòs una mitja hora com a mínim, embolicada amb film transparent.
MASSA DE PIZZA AMB L'AJUT DE LA THERMOMIX
INGREDIENTS (per a sis persones)
50 gr. oli
200 gr. aigua tèbia
1 sobre de llevadura de forn o 20 gr. de llevadura fresca prensada
400 gr. de farina
1 cullarada de sal
Es precalenta el forn a 250 º. Es posa l'oli, l'aigua , la llevadura en el got de la Thermomix, 1 minut, 37 º, velocitat 1. A continuació es programa 5 segons, velocitat 4.
S'afegeix la farina i la sal pel bocal del dot de la thermomix i es programa 10 segons, velocitat 4.
Seguidament es programa 30 segons, posició got tancat, velocitat espiga. Es retira la masa del got amb les mans untades d'oli.
L'estenem en una safata de forn prèviament engrassada i a sobre es posen tots els ingredients que vulguis (salsa de tomàquet, mozzarela, tonyina...) i es cuina al forn, baixant la temperatura a 225º, durant 20 minuts, més o menys.
OBSERVACIONS:
La safata s'ha d'engrassar bé d'oli perquè la massa quedi cuixent.
Si la massa de pizza la deixem reposar, el volum augmentaria i es poden preparar panets.
La massa pot congelar-se abans o després d'anar al forn. Si es crua s'ha de treure del congelador amb temps perquè augmenti el seu volum.
webs interessants sobre pizzes

1 comentari:

toro ha dit...

Hola em dic Paco, prova a fer servir llet en lloc d'aiguan a la masa, i no la filmem sino la tapem amb in drap de cuina i la deixem reposar a un lloc sense corrent d'aire