dimecres, 11 de juny del 2008

PASTA FRESCA AL GUST

La recepta que ara intentaré explicar-vos té moltes variants. La base de cadascuna d'elles és la pasta i la seva elaboració.
És molt important mesurar bé les quantitats d'ingredients.

Aquí teniu una sèrie de webs que donen molta informació sobre la nomencaltura de les pastes, la seva preparació... totes elles força interessants.:
http://tranbel.iespana.es/Gastronomia/tecnicas/especificas/pasta.htm
http://www.cocinaya.com/articulos/2007/11/clases-pastahttp://bastet30.livejournal.com/70992.html?thread=113232
http://www.e-rcps.com/pasta/rcp/stfd/cappelletti.shtml

INGREDIENTS PER A LA REALITZACIÓ DE LA PASTA
1/2 Kg. de farina
4 ous
15 gr. de sal
15 gr. d'oli
15 gr. d'aigua

Observacions:
1.- Per a la pasta de tinta de calamar només s'ha de posar 5 gr. d'aigua, 10 gr. d'oli i 30 gr. de tinta de calamar o sèpia.
2.- Aquests ingredients són per a 5 o 6 persones.

Tots aquests ingredients es barregen, seguint l'ordre abans esmentat. Per una banda, prepararem la massa normal i per l'altra, la massa de tinta. Quan les masses estiguin ben amassades es deixen reposar uns 20 o 30 minuts.

Per una banda prepararem la pasta normal i per l'altra la pasta de tinta.

INGREDIENTS PEL FARCIT I PER L'ACOMPANYAMENT
Patates
Tomàquets
Porro
Cebes
Pernil
Bacallà
Nata
Llimones
Alls
Alcaparres
Julivert, menta, albahaca

PASTA DE TALLARINES









Quan la pasta estigui ben estirada* es va doblegant, fent capes i es talla. si els talls són estrets la pasta es diu tallarines i si són més amples papardeles.

* Quan la pasta està estirada hi podem posar fulles de julivert o menta.

Posem una olla amb aigua, prèviament salada i amb un raig d'oli al foc i quan arranqui el bull afegim els tallarines o papardeles. Tres o quatre minuts de cocció són suficients, segons el gust.

L'acompanyament dels tallarines pot ser el següent:

Es bull els tomàquets amb pell. En acabar es passen per aigua freda. La pell del tomàquet es guarda per a la guarnició del plat. El tomàquet es talla a quadradets i es treu les llavors.

En una paella es posa una mica d'oli, alls talladets a trossets, el tomàquet i al final s'afegeixen les alcaparres.

Per emplanar el plat posem els tallarines al centre i per sobre hi posem la salsa de tomàquet amb les alcaparres. També hi podem afegir làmines de porro fregides, li dóna molt bon gust.
Aquest plat agrada tant els adults com els nens.
Bon profit!!!!

RAVIOLIS AMB PASTA DE SÈPIA
Per a preparar el farciment dels raviolis agafarem bacallà que prèviament estarà precuinat. És a dir, desalat i bullit amb un o dos grans d'alls. En una paella amb una mica d'oli, s'hi passa el bacallà, els alls amb làmines i una mica de porro tallat també amb làmines.










Agafem la massa de la sèpia ben estirada, passada prèviament per l'aparell, la posem damunt del taulell de la cuina i anem afegint el farcit de bacallà, fens la meitat de la massa. L'altra meitat la posem a sobre i per acabar anem tallant la pasta a quadradets, formant els raviolis. Si els talléssim en forma rodona no serien raviolis sinó tortelli.
Posem en una olla aigua i oli al foc i quan arranqui el bull tirem els raviolis un per un, amb molta cura. Al cap de tres o quatre minuts ja els tindrem cuits.

Aquests raviolis es poden acompanyar amb una salsa feta amb nata líquida, una mica de suc de llimona i sal. Al final hi podem afegir el toc "Arguiñano", una mica de julivert.
Capelletti









Per a fer el farcit s'agafa la patata, que abans ja l'haurem bullida i l'aixafarem com si fos un puré, amb una forquilla.

En una paella hi posem una raig d'oli, la ceba tallada a trossets, quadradets de pernil salat, la patata aixafada, sal, i una mica de canyella en pols.
Estirem la pasta i anem posant muntanyetes de farcit i tronem a posar la pasta per sobre. Premem bé les dues masses i en acabar amb un got tallem la pasta i li donem la forma dels capelletti. En acabar, els posem a bullir, tres o quatre minuts, potser una mica més, igual que les pastes anteerior. S'amaneixen amb un raig d'oil aromatitzat amb all o pernil.
Fixeu-vos que de tant bo que estava, quasi no tinc temps de fer la foto.
A veure si us animeu i m'envieu receptes de pasta , que les penjaré al blog.
Que vagi de gust!!!!!!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies, ho vaig a fer ara mateix, feia temps que volia fer pasta farcida i no sabia ben bé com fer-ho.

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies