divendres, 13 de juny de 2008

PASTÍS DE FORMATGE amb l'ajut de la Thermomix

INGREDIENTS per a sis persones
a) Per fer la base:
150 gr. de galetes Maria o similar
70 gr. de Mantega a temperatura ambiental


b) Per fer el farcit:
150 gr de sucre
La pell d'una llimona, només la part groga.
500 gr. de formatge fresc
1 iogurt de llimona
5 ous10 gr. de suc de llimona

c) Per fer el glassejat:
30 gr. de gelatina en pols, qualsevol gust
200 gr. de melmelada (qualsevol tipus)
10 gr. de suc de llimona
50 gr. d'aigua

PREPARACIÓ:
Es posa el sucre del farcit al got i es pulveritza durant 20 segons, velocitat progressiva 5- 10. S'afegeix la pell de llimona i es repeteix l'operació. Es posa en un plat i es guarda.
Es trituren les galletes, 20 segons a la velocitat 6. S'afegeix la mantega i es barreja durant 10 segons velocitat 6, fins que quedi una massa homogènea. Es posa la barreja ben estesa en un motlle desmontable de 7 cm d'alçada per 22 cm de diametre, apretant amb els dits perquè quedi uniforme. Es posa al forn, precalentat, a 180 º, durant 10 minuts aproximadament. Quan es treudel forn, s'ha de posar a la nevera perquè es refredi.
Sense rentar el got de la thermomix, es posa el sucre pulveritzat i tots els altres ingredients. Es programa 7 minuts, 100º, velocitat 4. a continuació, augmentem la velocitat a 5, durant 30 segons perquè quedi ben fina la pasta.
Es treu el motlle de la nevera i per sobre hi posem la pasta fina i es deixa refredar.
Per a preparar el glassejat es posa la gelatina al got de la thermomix i es pulveritza durant 10 segons a velocitat 5-7 progressiva. S'afegeixen la resta d'ingredients i es programa 3 minuts, velocitat 1, 70 º. En acabar es posa el glassejat damunt el pastís fred i es torna a posar a la nevera perquè acabi de cuallar.

Et voilà! Bon apetit!!!

2 comentaris:

OLGA ha dit...

Tiene una pinta buenísima.
Probaré a hacerla, pero sin thermomix (porque no tengo).
Ya os diré como queda.....

Rosa ha dit...

Muy bien Olga, así me gusta. A ver si te acuerdas de enviarme aquellas recetas que las colgaré en mi blog.
Un besazo
Rosa