dimarts, 28 d’octubre del 2008

PANELLETS

PANELLETS AMB THERMOMIX
Ingredients:
500 g d’ametlles marcones crues, senceres o bé ratllades
400 g de sucre
un ou petit
125 g patata bullida o moniato
ratlladura d'una llimona
pinyons, coco, cafè, codony......... i el que agradi per decorar i perfumar

El·laboració:
Si les ametlles són senceres, fer una trituració 25 seg / velocitat 10. Si no queda prou ratllat, posar uns segons més. Tot seguit afegir el sucre, l´ou, la patata i la ratlladura de llimona. Programar 20 seg / velocitat 10. Com que es una pasta espessa ens hem d’ajudar amb l’espatula perque es barregi bé. Ha de quedar una pasta homogènia. A continuació, fer boletes o la forma que agradi i decorar-los amb els pinyons, codony, cireres... Posar-los al forn calent a 190ºC, uns 10 min. S´han de treure quan comencen a enrossir-se.

NOTA: per a que agafin un color més daurat, pincellar-los amb ou batut abans d’enfornar.

PANELLETS DE SEMPRE


Ingredients:
Per a la massa:
1 kg. d'ametlles trinxades
800 g. de sucre
300 g. de patates cuites
llimona ratllada
Guarnicions:
150 g. de pinyons
150 g. codonyat
150 g. de coco ratllat
Cireres confitades
25 g de xocalata en pols
25 g. de cafè sol·luble
2 ous

Bullim les patates amb la pela, traiem la pela, les aixefem amb una forquilla i les deixem refredar.
Triturem les ametlles, afegim el sucre de mica en mica i anem barrejant la assa amb una espàtula de fusta o amb les mans. Ratllem la llimona i l'afegim. Seguim amassan amb les mans, una bona estona. Sabrem que la massa està a punt quan no s'enganxa als dits. (Millor que aquesta massa es deixi reposar durant un dia)

Dividim la massa en parts, segons el tipus de panellets que vulguem fer :

Panellets de pinyons: Agafem dos gots, en un hi posem pinyons, i en l'altre hi posem dos rovells d'ous batuts. Agafem els panellets i el passem primer pel got amb els rovells i després pel got amb els pinyons. I si convé, apretem una mica el panellet per incrustar els pinyons.
Amb el rovell que quedi, pintem els panellets de pinyons.

Panellets de codonyat: tallem el codonyat a daus i l'incrustem al panellet. Podem donar-li una forma rectangular.

Panellets de coco: Es barreja la massa del panellet amb coco ratllat. A més, es pinta el panellet de fora amb clara d'ou i es torna a arrebossar de coco ratllat.

Panellets de cirera: Incrustem cireres als panellets.

Panellets de xocalata i cafè: Agafem les boletes de panellet i les arrebossem de xocolata en pols. Amb els de café fem el mateix, els arrebossem de café sol.luble.

Per coure els panelletes, posem el forn a 200 graus, amb la funció dalt i baix, sense el turbo (queden massa secs) i els hi posem molt poca estona. El temps dependrà de cada forn, l'únic que hem de controlar és que quan estiguin una mica daurats ja s'han de treure perquè ja estaran al punt. Són uns 5-10 minuts.

2 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

A veure com seran els panellets de termomix de la laia aquest any... Segur que no superen pas els meus...

Anònim ha dit...

son tan bons ke sento l'olor fin a la pantalla del ordi.