dimarts, 28 d’octubre del 2008

MADALENES



Ingredients:
250 gr de farina
250 gr de sucre
75 cc d'oli de girasol o mantega)
125 cc de nata
1 sobre de llevadura royal
3 ous
Una llimona ratllada.
El forn ha d'estar a 180 º


Es barregen els ous, sucre, pell llimona, nata i l'oli o la mantega. S'afegeix la farina amb la llevadura i es deixa reposar la massa uns 20 minuts a la nevera (el secret perquè pugin). Forn ben calent, de baix i uns 20-25 minuts.
Aquesta està dedicada a la SANDRA perquè faci forces madalenes pels SERGISSSSSSSss.

Que vagi de gust!!!!!

MADALENES DE TARONJA AMB LA THERMOMIX

Ingredients per a unes 18 magdalenes grans:
Mitja taronja
4 ous
175 gr de sucre
175 gr d'oli de girasol
200 gr de farina (si pot ser de pastisseria)
1 sobre de llevat Royal
Sal
Sucre per tirar per sobre

Preparació:
Es posa en el vas de la Thermomix la mitja taronja (amb pela i tot) tallada a daus, els 4 ous i el sucre. Es programa 3 minuts a 37º i velocitat 5. Quan acaba, es torna a programar 3 minuts més a velocitat 5 (tots els ingredients han de quedar ben triturats i barrejats fent una pasta molt líquida i homogènia).
S'afegeix l'oli i es mescla a velocitat 5 durant 15 o 20 segons. S'hi afageix la farina, el llevat i un pessic de sal i es torna a barrejar durant uns 10 segons a velocitat 6. Amb això ja ens ha de quedar la pasta de les magdalenes ben espessa i homogènia.
Posem la pasta en els motllos de magdalenes que tinguem omplerts fins a les tres quartes parts (les magdalenes pugen i si els omplim del tot llavors es vessa). Deixem reposar els motlles plens a la nevera durant una mitja hora. Mentrestant, pre-escalfem el forn a 250º (que vagi de la part de sota, així ens assegurem que les magdalenes pugen). Traiem les magdalenes de la nevera, els hi tirem una mica de sucre per sobre i les posem al forn durant uns 15 minuts. Quan veiem que ja han pujat, podem posar l'aire del forn (si en tenim) i així es fan rosses de sobre. Les punxem amb un ganivet per veure si estan fetes i si surt sec, ja les podem treure.

OBSERVACIONS:
Si no les volem fer de taronja les podem farcir de xocolata, de crema.... segons els vostres gustos.

PANELLETS

PANELLETS AMB THERMOMIX
Ingredients:
500 g d’ametlles marcones crues, senceres o bé ratllades
400 g de sucre
un ou petit
125 g patata bullida o moniato
ratlladura d'una llimona
pinyons, coco, cafè, codony......... i el que agradi per decorar i perfumar

El·laboració:
Si les ametlles són senceres, fer una trituració 25 seg / velocitat 10. Si no queda prou ratllat, posar uns segons més. Tot seguit afegir el sucre, l´ou, la patata i la ratlladura de llimona. Programar 20 seg / velocitat 10. Com que es una pasta espessa ens hem d’ajudar amb l’espatula perque es barregi bé. Ha de quedar una pasta homogènia. A continuació, fer boletes o la forma que agradi i decorar-los amb els pinyons, codony, cireres... Posar-los al forn calent a 190ºC, uns 10 min. S´han de treure quan comencen a enrossir-se.

NOTA: per a que agafin un color més daurat, pincellar-los amb ou batut abans d’enfornar.

PANELLETS DE SEMPRE


Ingredients:
Per a la massa:
1 kg. d'ametlles trinxades
800 g. de sucre
300 g. de patates cuites
llimona ratllada
Guarnicions:
150 g. de pinyons
150 g. codonyat
150 g. de coco ratllat
Cireres confitades
25 g de xocalata en pols
25 g. de cafè sol·luble
2 ous

Bullim les patates amb la pela, traiem la pela, les aixefem amb una forquilla i les deixem refredar.
Triturem les ametlles, afegim el sucre de mica en mica i anem barrejant la assa amb una espàtula de fusta o amb les mans. Ratllem la llimona i l'afegim. Seguim amassan amb les mans, una bona estona. Sabrem que la massa està a punt quan no s'enganxa als dits. (Millor que aquesta massa es deixi reposar durant un dia)

Dividim la massa en parts, segons el tipus de panellets que vulguem fer :

Panellets de pinyons: Agafem dos gots, en un hi posem pinyons, i en l'altre hi posem dos rovells d'ous batuts. Agafem els panellets i el passem primer pel got amb els rovells i després pel got amb els pinyons. I si convé, apretem una mica el panellet per incrustar els pinyons.
Amb el rovell que quedi, pintem els panellets de pinyons.

Panellets de codonyat: tallem el codonyat a daus i l'incrustem al panellet. Podem donar-li una forma rectangular.

Panellets de coco: Es barreja la massa del panellet amb coco ratllat. A més, es pinta el panellet de fora amb clara d'ou i es torna a arrebossar de coco ratllat.

Panellets de cirera: Incrustem cireres als panellets.

Panellets de xocalata i cafè: Agafem les boletes de panellet i les arrebossem de xocolata en pols. Amb els de café fem el mateix, els arrebossem de café sol.luble.

Per coure els panelletes, posem el forn a 200 graus, amb la funció dalt i baix, sense el turbo (queden massa secs) i els hi posem molt poca estona. El temps dependrà de cada forn, l'únic que hem de controlar és que quan estiguin una mica daurats ja s'han de treure perquè ja estaran al punt. Són uns 5-10 minuts.

divendres, 10 d’octubre del 2008

TÀRTAR DE SALMÓ

INGREDIENTS
Salmó
Alcaparres
Pepinillos
Ceba
Soja
Porro
PREPARACIÓ
El salmó abans de preparar-lo cal que s'hagi congelat prèviament. Qualsevol peix que es mengi cru cal congelar-lo abans.
Es trosseja el salmó en daus, s'afegeix la ceba picada, les alcaparres, els pepinillos, el porro i tot junt es posa en un aro d'acer inoxidable, especial per a la cuina.
S'amaneix amb oli de soja i sal. Es pot acompanyar amb torradetes amb mantega.
Més informació sobre aquest plat a:

dijous, 9 d’octubre del 2008

CARGOLS AMB CONILL

Ingredients:

2 Kg. de cargols
1/2 conill tallat a trossets petits
3 cebes mitjanes
2 tomàquets madurs
llorer, farigola
1 cabeça d'alls
Atmelles o avellanes
sal
pebre
oli d'oliva

Preparació:
Rentarem bé els cargols igual com s'ha fet amb els cargols amb bacallà i els farem bullir durant 2 hores amb un ramet de farigola, canviarem l'aigua una vegada i llavors hi afegirem la sal. Si ens agraden picantets hi podem posar una mica de bitxo.
Posarem el conill a la cassola amb una mica d'oli, quan estigui mig doradet, el retirarem. En aquesta mateixa cassola farem el sofregit amb les cebes ratllades, tomàquet i all, afegirem la sal, el pebre i el llorer.
Quan el sofregit estigui a punt el triturarem i hi afegirem el conill i els cargols. Prepararem una picada d'ametlles una mica de brou i dos o tres grans d'all i ho tirarem per sobre. Deixerem que es coguin 1/2 hora més, tot sacsejant la cassola perquè es barregi bé. Anirà fent xup-xup.
També si pot posar una mica d'all i li si es vol.

Que vagi de gust!!!

CARGOLS DE LA IAIA: cargols amb bacallà

CARGOLS AMB BACALLÀ

Ingredients:
2 kg de cargols
300g de bacallà escaixat i desalat
3 cebes mitjanes
3 grans d'all
200 gr. de bacon
1/2 got de vi blanc
1 cullerada de farina
Preparació:
Rentem els dos quilos de cargols diverses vegades amb aigua, com si fessim bugada. A la primera rentada hi posem sal.
Després els posarem amb aigua freda de manera que quedin coberts i els posarem a foc lent fins que comencin a sortir de la closca. Aleshores apugem immediatament el foc al màxim perquè el bull els sorprengui.
Escumem l'aigua, hi afegim un ramet de farigola, bitxo, dues fulles de llaurer i una mica de sal. Els deixem coure durant mitja hora o tres quarts d'hora, més o menys.
En una cassola de fang sofregim les cebes picades o ratllades amb abundant oli d'oliva. Quan sigui daurada, hi afegim també els alls picats, el bacallà escaixat i desalat i el bacon talladet a trossets. Quan el sofregit estigui a punt, hi aboquem mig got de vi blanc.
Afegim els cargols a aquesta preparació i els anem remanant de tal manera que el bacallà es vagi posant dins del cargol, amb foc lent. En el moment de servir-los hi afegim all i oli.
Són boníssims!!!!!!!!!!!!!!!!11