dimarts, 3 de març de 2009

SALSA DE CALÇOTS O DE ROMESCO (THERMOMIX)Aquesta salsa serveix tant pels calçots com pel xató. A més a més es pot fer amb el turmix o amb la thermomix.
INGREDIENTS
3 ñoras
200 g Ametlles torrades o avellanes
2 Tomacons madurs escalivats
1 cebeta escalivada
2 Cabeça d'alls escalivada
2 Alls crus, sense la llavor de dins
50 grs. de vinagre
500 gr. d'oli d'oliva
Sal
Una cullarada de pebre vermell

PREPARACIÓ
En primer lloc farem arrencar el bull a les nyores i després d'uns minuts les obrirem i els treurem la carn. Es pot fer amb una cullaradeta.
Posarem les ametlles en el got i les triturarem, que quedin ben pulveritzades. Afagirem els tomacons escalivats amb la pell treta, la cebeta, els alls escalivats i els crus. Ho triturarem tot a velocitat 5-7-9. Afegirem el pebre vermell, la sal i el vinagre, i ho barragerem tot a velocitat 5.

Seguidament i sense obrir la tapa del got afegirem l'oli a velocitat 5. Si la salsa queda molt espessa es pot posar una mica d'aigua perquè quedi més clareta.

2 comentaris:

Gemma Urgell ha dit...

home!! per fi! ja tocava actualitzar!! Amb aquests plats tan bons que fas!!

Anna Maria Vidal Vidal ha dit...

Hola Rosa
SoY Anna Maria, nos conocemos desde que eramos niñas, aunque yo he pasado mucho tiempo fuera de Bellvei, ahora ya llevo desde el 2000 viviendo aqui, bueno en Calafell, queria hablar contigo sobre si querrias colaborar en un programa de radio, con este tema de la cocina, mi correo es laberint@hotmail.com

De todas formas un dia de estos paso por la Casa Rural que teneis por si te encuentro, gracias.