dimarts, 19 de maig de 2009

MONOGRÀFIC D'ARROSSOS (III) ARRÒS DE CÀCERES

ARRÒS DE CÀCERES

Ingredients:
400 g d'arròs
½ conill
60 g de llard
60 g de cansalada
2 carxofes
4 dents d'all
1 llimona
brou
4 ous
30 g de formatge curat sec
1 branca de canyella
1 branqueta d'herbes,
orenga
Oli,
sal,
pebre

PREPARACIÓ
Trossejar el conill i ruixar-lo amb llimona.
En una cassola amb una mica d'oli i la meitat del llard daurar el conill i la cansalada trossejada.Afegir la canyella, el pom d'herbes i l'orenga.
Quan el conill estigui gairebé cuit, afegir brou calent i quan torni a bullir apartar-lo del foc.A la cassola on es farà l'arròs, reafegir amb la resta de llard i una mica d'oli les carxofes netes i trossejades i els alls pelats.
Quan tot agafi una mica de color afegir l'arròs. Remenar-ho tot i incorporar el conill.
Colar el brou i mullar l'arròs.
Salpimentar i deixar coure 6 minuts a foc fort. Baixar el foc i deixar 5 minuts més.Batre els ous i llançar-los uniformement per sobre.Escampar el formatge tallat a trossets petits i posar-ho al forn, calentat prèviament, 7 minuts.Abans de servir deixar reposar 5 minuts.