dimecres, 14 d’octubre de 2009

MONOGRÀFIC D'AMANIDES II`: Amanida de bacallà i patates

INGREDIENTS:
4 patates mitjanes
300 gr de bacallà per escaixar
4 tomàquets vermells
1 ceba tallada a la brunoise
Oli d'oliva
Vinagre
2 ous durs
escarola
una mica de vi

PREPARACIÓ
S'agafen les patates i després de rentades es posen en una olla amb aigua freda i sal perquè bullin durant 25 o 30 minuts, segons el tipus de patata i la mida. Es deixen refredar fins que es puguin pelar. Es tallen a rodanxes i es disposen en un plat en forma de rodona. s'amaneixen amb una mica de vi, oli i una espurna de sal.
El bacallà desalat es posa en un recipient amb una mica d'oli.
Es pelen els tomàquets i es tallen a quadradets.
Mentrestant es couen els ous i quan estiguin cuits es tallen a rodanxes.
Per emplanr es col·loca una mica d'escarola al mig de la corona de patates, damunt es posen els tomàquets tallats i la cebeta. Es reparteix el bacallà i s'amaneix tot amb una vinagreta que prèviament l'haurem emulsionat.
Damunt de tot es posa l'ou dur. Es pot servir fred o a temperatura ambient.