Per a fer la caldereta es pot utilitzar diferents tipus de peix: llagosta, turbó, rap, lluç, sèpia, calamar i també es pot afegir patates.
INGREDIENTS
- ½ kg. de peix de morralla ( pel fumet)
- 2 ceba mitjana
- 1 manat de julibert
- 3 tomàquets madurs (grans)
- 1 manat de cebes tendres
- 2 alls
- ½ kg. de peix de morralla ( pel fumet)
- 2 ceba mitjana
- 1 manat de julibert
- 3 tomàquets madurs (grans)
- 1 manat de cebes tendres
- 2 alls
-4 patates
- 250 cc. d’oli d’oliva verge
PICADA :
- Una mica de fetge de rap
- Ametlles
- 1 all
- julibert
- 1 copa de brandy (bo)
- 250 cc. d’oli d’oliva verge
PICADA :
- Una mica de fetge de rap
- Ametlles
- 1 all
- julibert
- 1 copa de brandy (bo)
PREPARACIÓ :
Prèviament enferineu una mica el peix i el passeu per la paella amb una mica d'oli i el col·loqueu damunt d'un paper de cuina.
En una cassola de fang, amplia i fonda, poseu oli i sofregiu el calamar i la sèpia (es pot fer sense aquests ingredients) i afegiu les cebes, els alls i tots els altres components. La cocció es farà amb foc lent i s'anirà refegint el fumet de peix que prepararem abans.
Quan estigui ben sofregit s'afegeix el fumet i les patates talladetes a daus que vagin fent xup-xup. Ja cuites les papates, s'afegeix el peix i s'hi convé es va reafegint més fumet i es va couent
15 minuts més a foc lent i, cinc minuts abans d’apartar del foc, tireu la picada.
15 minuts més a foc lent i, cinc minuts abans d’apartar del foc, tireu la picada.
Se sol servir en un plat fons, al qual s’incorporen unes llesques de pa torrat fregat amb all.