diumenge, 17 de gener de 2010

FABES A LA CATALANA

Aquesta recepta va dedicada a l'Olga i a la seva mare; i com no a tots els que entren en el blog, que durant un temps m'han estat demanant aquest plat i fins avui no l'he poguda penjar.

La recepta és de la meva sogra que és una gran cuinera de plats tradicionals i típics... Aquest és un d'ells: FABES A LA CATALANA
INGREDIENTS:
500 gr. Fabes fresques o congelades.
2 costelles de porc
1 butifarra negra
Un o dos tallets de cansalada virada
Dues cebes grosses
Oli
Llard
Un raig de conyac
Una cabeça d'alls
Una fulla de llaurer
Dues o tres fulles de menta


PREPARACIÓ:
En una cassola de test hi posem l'oli o el llard, sofregim la costella de porc tallada a trossets, i la cansalada virada i la butifarra negra. Quan la butifarra estigui dorada la traiem i la guardem.
Damunt del sofregit hi afegim les faves, les cebes tallades a trossets, els alls sencers i ben nets, la fulla de llaurer i la menta i un bon raig de conyac i una mica d'aigua i ho salpebrem. Tapem la cassola i deixem que vagin fent xup-xup.
Quan les faves estiguin cuites se li afegeix la butifarra negra per sobre que li dóna molt bon gust.
La meva sogra diu: "Les faves perquè siguin bones han de ser porquejades"
Observacions:
Aquest és un plat que és molt bo si reposa, és pot fer avui per l'endemà.
Desitjo que us agradi i si les feu d'una altra manera, podeu aportar la vostra recepta.
Bon profit



1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracias Rosa| en cuanto las probemos te cuento.
Un beso
OLGA