dijous, 5 de juny de 2008

ORADA AL GUST

INGREDIENTS:
Orada (una per dues persones)
Escamerlat
Dues o tres "almejas" grans
Formatge de cabra
Llimona
Julivert
Eneldo, pebre negre
Patates
Cogombre
Fonoll
Sal per cuinar

Per a fer el fumet:
Patata
Cogombre*
Àpit
Fonoll
All
* Perquè el cogombre no retorni, es talla una punta i l'altra i s'inverteix, i es fa fregues. O es posa sal en una part i a l'altra.

PREPARACIÓ:
1.- ORADA A LA SAL
Es neteja l'orada, només la moca. En el fons d'una font es col·loca sal per a cuinar, l'orada i a sobre es torna a posar més sal. Perquè la sal quedi compacta es pot posar dues clares d'ou a sobre o una mica d'aigua. Es posa al forn a 180 º, durant 15 o 20 minuts.

Per a servir es treu la sal tallant amb un ganivet un costat de l'orada perquè surti d'una sola peça. Traiem les espines la posem amb un plat i un simple raig d'oli per sobre és suficient.

2.- ORADA AMB FONOLL I BROU DE MARISC

Es renta l'orada i es talla per la meitat, s'enfarina i es posa a la planxa amb una mica d'oli. En una altra paella es posa el fonoll tallat a làmines. s'afegeix el fumet de peix (explicat amb l'orada a la llimona). La salsa es pot lligar amb el midó de la patata i la sal maldon.

Es posa l'orada, l'escamerlat i les làmines de fonoll. Per sobre s'caba guarnint ambvinagre de mòdena.



3.-ORADA A LA LLIMONA AMB ENELDO
Per a fer el fumet, es posa en un pot amb aigua a bullir, el fonoll a trossets, s'afegeix l'all i la patata amb pell. Abans de posar l'escamerlat i les almejes, es treuen les patates bullides. Ha de bullir durant uns 20 minuts.
La patata bullida s'aixafa i a sobre s'hi posa el formatge de cabra ratllat i l'oli en una safata de forn.
L'orada es talla per la meitat, es neteja.
El cogombre es talla a quadradets i el posem a sobre de l'orada. Es posa en una font.
La font de la patata i la de l'orada es posen al forn, 180 º durant 15 minuts.
A la meitat de la cocció s'afageix una vinagreta feta amb suc de llimona, sal, pebre negre i eneldo.
Es treu la pell de la llimona i es parteix amb grills, sense la part blanca.
Se serveix posant l'orada tal i com surt del forn amb un plat, en un costat s'hi posa els grills de llimona, la patata al forn amb formatge. Es rega amb suc de llimona i sal Maldon.
Observacions: Es pot substituir l'orada per qualsevol peix que es pugui fer al forn com el llobarro, el lluç...
Sabeu més recptes amb orada? Si en teniu les penjarem al blog.

1 comentari:

Ricard, el 2.0 de Copons ha dit...

Felicitats de veritat a la mama de la Gemma... a qui agrada veure comentaris al blog! Jo hi entrat varis cops i és el primer cop que hi escric eh!! Això vol dir que visites i comentaris no sempre van de bracet! Endavant amb la iniciativa.