dilluns, 16 d’agost de 2010

L'ÀNEC DE LA IAIA

INGREDIENTS

Un ànec de 2 Kg per a cinc persones, és important que sigui famella, és molt més tendra.

Una branca de Canyella
Dues fulles de llaurer
Un got de conyac
Una cabeça d'alls
1Kg de ceba
Pebre
Oli
Sal
Prunes i pinyons
Rovellons

PREPARACIÓ

L'ànec es talla a trossets i es treu el plomissol per tal que quedi net. Es sal pebreja bé i es posa a la greixonera .
S'afegeix la ceba tallada a trossos, la branca de canyella, la cabeça d'alls, un got d'aigua, les dues fulles de llaurer i es rega amb conyac.

Prèviament s'haurà escalfat el forn a 180º.
Es deixa durant 2 hores i mitja al forn, girant-lo a mitja cocció.
Quan està cuit, se separa l'ànec i tot el que hi ha a la greixonera es cola amb un passa puré o amb el braç de cuina perquè quedi una salseta que s'afegirà a l'ànec. Es tornarà a posar al forn durant quinze minuts, destapat que quedi rosset.
A part prepararem els rovellons, les prunes i els pinyons rossejats.
Un dels plats típics de la festa major o de Nadal.
La gràcia d'aquest plat és coure'l amb la greixonera.
Bon profit