dimarts, 19 de maig de 2009

MONOGRÀFIC D'ARROSSOS (I): ARRÒS MIL GUSTOS

A Ca La Florinda durant aquest mes de maig s'han fet les Jornades Gastronòmiques i un dels cursos ha estat un "Monogràfic d'arrossos". La Peka, una de les cuineres de més anomenada de Catalunya, ens va explicar tres maneres diferents de cuinar l'arròs, diferent de la típica i convencional paella. Aquí teniu la primera recepta:
ARRÒS MIL GUSTS

Ingredients:
400 g d'arròs
100 g de cansalada
50 g de bolets secs
50 g de salsitxes
100 g de vedella picada
Tàperes
5-6 filets d'anxoves
Vi blanc sec
1 l de brou
1 ceba
1 dent d'all
100 g de Parmesà ratllat
Mantega
Oli,
sal,
pebre

PREPARACIÓ
Posar els bolets secs a remullar en aigua calenta.
En una cassola amb una mica d'oli posar la ceba i l'all picats junt amb la cansalada trossejada petita.
Afegir els bolets escorreguts, la salsitxa sense pell, la carn picada, les tàperes i les anxoves aixafades.
Deixar coure-ho tot, foc suau, uns 15 minuts.
Abocar el vi blanc i deixar-lo evaporar. Salpimentar i afegir un cullerot de brou.
Afegir l'arròs i barrejar bé.
Incorporar la resta del brou calent i deixar coure a foc mig fins que l'arròs estigui en el seu punt.
Fora del foc afegir una mica de mantega i el Parmesà ratllat.
Barrejar bé i deixar reposar 5 minuts abans de servir.