dissabte, 26 de juny de 2010

MUSCLOS ESCABETXATS


INGREDIENTS
½ kg. de musclos
100 ml. Oli
50 ml. de vinagre
50 ml. de vi negre
Alls
Un parell de bitxos
6 fulles de llorer
Cebetes
Tomàquets xerri
Trossets de pastanaga... (facultatiu).

PREPARACIÓ
Per una banda bullim els musclos, que s'obrin només i els traiem de la seva closca. D'altra banda agafem un cassó hi posem oli a foc molt fluix, hi posem alls, un parell de bitxos i unes fulles de llorer fem que es vagi coent però sense que es fregeixi per la temperatura baixa de l'oli.
Quan estiguin els alls a punt i afegim els musclos, pugem la temperatura de l'oli i deixem que faci bombolles. Afegim vi i vinagre a parts iguals i deixem coure una estona.
Podem fer escabetx d'altres coses, des de sardines fins a guatlles, conill, picantons...
També hi podem posar a l'oli inicial cebetes, tomàquets xerri, trossets de pastanaga...