El nostre amic i cuiner xilè, Samuel, ens va fer una classe magistral de cuina vegetariana i ens va donar una sèrie d'estratègies per a condimentar els aliments.
El menú d'avui va dirigit a totes aquelles persones que són vegetarianes o que volen seguir una dieta especial per baixar el nivell de colesterol i àcid úric.
NOMENCLATURA:
Pasta miso: Soja barrejada amb blat de moro.
Tainí: Pasta de sèsam.
Seitan: http://es.wikipedia.org/wiki/Seitán
Quinoa: http://es.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Hazuki: Algues
Sal Maldom http://es.wikipedia.org/wiki/Sal_maldon
CARXOFES AL VAPOR REGADES AMB VINAGRETA DE MEL I TARONJA
INGREDIENTS
VINAGRETA: Mel, trossets de taronja, oli d'oliva, pebre, soja líquida
FARCIT: Porro, soja, oli
2 carxofes per persona
Rúcola o enciam
PREPARACIÓNOMENCLATURA:
Pasta miso: Soja barrejada amb blat de moro.
Tainí: Pasta de sèsam.
Seitan: http://es.wikipedia.org/wiki/Seitán
Quinoa: http://es.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Hazuki: Algues
Sal Maldom http://es.wikipedia.org/wiki/Sal_maldon
CARXOFES AL VAPOR REGADES AMB VINAGRETA DE MEL I TARONJA
INGREDIENTS
VINAGRETA: Mel, trossets de taronja, oli d'oliva, pebre, soja líquida
FARCIT: Porro, soja, oli
2 carxofes per persona
Rúcola o enciam
En una cassó es posen les carxofes i es fan al vapor.
Per a preparar la vinagreta es barreja una mica de mel amb la taronja tallada a daus. S'afegeix una mica d'oli oliva, es sal-pebreja i s'hi posa unes gotes de soja líquida. Es va remanant tot junt quedant una massa líquida.
Per a fer el farcit, primer es tallen en làmines el porró. En una paella es posa primer la sal seguit de les làmines de porró, una mica d'oli d'oliva, unes gotes de soja amb aigua i es va remanant tot junt.
Per a preparar el plat, primer es posa el tainí i la vinagreta al fons del plat. Damunt es posa la rúcola amanida en dues gotes d'oli d'oliva. Posarem les carxofes fetes al vapor a sobre, tallades per a la meitat i es regaran amb la vinagreta i la sal Maldon i una mica de pebre.
SEITAN A LA PLANXA AMB CEREALS I VEGETALS
Verdures: porro, carbassó, pebrot verd.
Fesols
Seitan i Quinoa
Sal i pebre
EnciamOli d'oliva i soja
PREPARACIÓ
Es tallen totes les verduretes a trossets i es posen en una paella que es vagin coent, s'afegeix la quinoa i la soja. Es va remenant i finalment s'afegeix els fesols i una mica d'aigua (de les carxofes al vapor).
El seitan es posa oli i soja per sobre i directament a la paella.
Per muntar el plat es posa un motlle al mig de plat i es farceix del preparat de verdures. Es treu el motlle i a sobre es posa el seitan i una mica d'enciam. Es pot regar amb sal i una mica de salvado de blat.
La pinya natural es talla a trossets. En una paella es sofregeix el Hazuki i es va afegint la pinya trossejada.
Aquest plat pot ser un postre o per acompanyar.
Que vagi de gust!!!
2 comentaris:
No, no ho he provat.
Això de la cuina vegetariana no fa massa per mi, sóc més clàssica.
Però tot i així haig de dir-te que la classe va ser molt interessant.
Qui ho hagi provat, què se que hi ha gent, pot donar la seva opinió.
Moltes gràcies
Rosa
Hola soc la Monica, del curs, jo ho vaig probar i no em va agradar gens, te molt gust a alga, buffffffffffff.
Segueix aixi, esta molt be aquest blog.Adeu...
Publica un comentari a l'entrada