dimarts, 21 d’abril del 2009

CALDERETA DE PEIX












Per a fer la caldereta es pot utilitzar diferents tipus de peix: llagosta, turbó, rap, lluç, sèpia, calamar i també es pot afegir patates.


INGREDIENTS
- ½ kg. de peix de morralla ( pel fumet)
- 2 ceba mitjana
- 1 manat de julibert
- 3 tomàquets madurs (grans)
- 1 manat de cebes tendres
- 2 alls
-4 patates
- 250 cc. d’oli d’oliva verge

PICADA :
- Una mica de fetge de rap
- Ametlles
- 1 all
- julibert
- 1 copa de brandy (bo)

PREPARACIÓ :
Prèviament enferineu una mica el peix i el passeu per la paella amb una mica d'oli i el col·loqueu damunt d'un paper de cuina.
En una cassola de fang, amplia i fonda, poseu oli i sofregiu el calamar i la sèpia (es pot fer sense aquests ingredients) i afegiu les cebes, els alls i tots els altres components. La cocció es farà amb foc lent i s'anirà refegint el fumet de peix que prepararem abans.
Quan estigui ben sofregit s'afegeix el fumet i les patates talladetes a daus que vagin fent xup-xup. Ja cuites les papates, s'afegeix el peix i s'hi convé es va reafegint més fumet i es va couent
15 minuts més a foc lent i, cinc minuts abans d’apartar del foc, tireu la picada.

Se sol servir en un plat fons, al qual s’incorporen unes llesques de pa torrat fregat amb all.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No pero ha jo m'agradaria probarla pero la veritat es que no puc perque en la meva religió esta prohibit menjar pernil.etc...
Pero aquesta recepta la dure ha escola perque esteim fent un receptari de receptes quan ja el tinguem acabart t'abisare i tel enviare eal teu blog bonu esper que aquesta recepta sigui una de les mes atractives de la classe.
Ismael Bousakla 5eA